laupäev, 1. juuni 2013

Luulekevad 2013

Viimane ja kõige värskem uudis on siis see, et ilmunud on Eesti Luuleliidu poolt väljaantav uus luulekogumik Luulekevad 2013, mis on müügil nii Apollos kui ka Rahva Raamatus.
Ettevõtmise tarbeks korraldatavast konkursist juhtusin lugema tegelikult täiesti juhuslikult Hiiu Lehest ning saatsin suhteliselt spontaanselt ja niisama prooviks mõned luuletused, kuna neid on vahepeal kogunenud omajagu oma isikliku luulekogumiku tarbeks.
Mu enda isikliku luulekogu materjal pole veel päriselt koos, kuna tahaksin üht-teist veel lisada ega kiirusta ses mõttes selle väljaandmisega, sest aeg-ajalt on lihtsalt mõnus argipäevast välja lülituda ja kirja panna mõni uus luuletus, mis justkui annab mingit sisemist hingamist.


Nüüdseks on konkurss lõppenud ning selgunud, et mu esialgu lihtsalt niisama enda jaoks sepitsetud värsid polegi jäänud vastukajata, vaid mõned neist on jõudnud ka trükki verivärske luulekogumiku Luulekevad 2013 kaante vahele.
Valikuga, mille tegi Luuleliit, saate tutvuda luuleajakirja kodulehe vahendusel, ma ise pole ka veel kogumikku käes hoidnud.


Luulekevad 2013 laureaadid selguvad peagi Kirna mõisas.

Üks mu armsamaid luuletusi, mis kätkeb endas mingit nukrusesegust paratamatuse ilu, pälvis ka Luuleliidu tähelepanu: 



KEVAD TARTUS

Sel päeval mil läksid linna
Voolas jõgi läbi su jalgade
Ja su põues ajasid vargsi võrseid
Kuldkollased kasepungad


Naeratus taskupõhjas
Hulpisid üksipäini
Mööda vihmavärsket teed
Põikasid kõrvale viidikaparvede eest
Vaatasid üht vana maja
Ja kõik selles helehallis päevas
Mil õhk lõhnas nagu õnn
Oli veel võimalik 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar