laupäev, 1. detsember 2012

Keteriini tutvustus Hiiumaa koolides


Nüüd siis on mööda saanud ka Keteriini raamatututvustus Kärdla ja Käina gümnaasiumis. Emmaste põhikool jäi kiire ajakava tõttu kahjuks kõrvale ega mahtunud plaanidesse. Ent hea uudis on see, et Keteriinist tuleb kindlasti veel kevade poole juttu ka Kärdla Linnaraamatukogus uute raamatute tutvustuste raames. See saab selles mõttes isegi ehk põhjalikum ülevaade, kuna siis räägin ka juba Keteriini teisest osast. Vahepeal saab saabunud talvisel kargel ja tubasemal ajal teostega iseseisvalt lähemalt tutvust teha.

Esitlused ise läksid kenasti. Käina kool üllatas meeldivalt suure publiku hulga ja hästi tehtud eeltööga. Lapsed olid uudishimulikud kuulajad, esitasid palju küsimusi, tundsid huvi raamatute ja kirjutamisprotsessi vastu. Mõne küsimuse esitasin ka lastele.
"Kujutlege, et igaühe teie jaoks on olemas päris oma Salaaed – uks võlumaailma, kus võib leiduda mida iganes. Mis seal oleks?" tundsin huvi. Vastuseid tuli kummalisi ja toredaid – kes tahtis häid õpetajaid, kulda, palju huvitavaid raamatuid, palja silmaga näha põnevaid baktereid.
Esitluse lõpus jälitasid mind autogrammikütid, kelle poolt pihku surutud paberitükkidele ja väikestele valgetele käsivartele signeerisin enda autogramme. Mis kõik kokkuvõttes oli tore ja natuke naljakas. Lapsed on vahva, kuigi natuke püsimatu publik.

Pildil olen Kärdla Ühisgümnaasiumi aulas kirjastaja Lea Adamsoniga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar